Laura Salamero Teixidó

 Descarregar Pdf

Llicenciada en Dret per la Universitat de Lleida (UdL), premi extraordinari de Llicenciatura. Doctora en Dret per la UdL, amb la màxima nota (apte cum laude) i premi extraordinari de doctorat. Professora lectora (ajudant doctora) a la UdL des del 2015 fins al 2021. El març del 2021 em vaig consolidar com a professora agregada de Dret administratiu a la Universitat de Lleida, després d'haver obtingut l'acreditació de recerca requerida per AQU el maig del 2018. Formació i estades de recerca a Universitats i centres europeus (Max Planck Institute, Pau, Spisa-Bologna, Copenhagen, La Sapineza) i nord americanes (Harvard, Georgetown).

La meva investigació està vinculada, d'una banda, a la part general del dret administratiu, amb el focus en la protecció dels drets fonamentals en el marc de l'acció administrativa i temes vinculats a la jurisdicció contenciosa administrativa. Fruit daquestes línies vaig publicar: La autorización judicial de entrada en el marco de la actividad administrativa (Marcial Pons, 2014); i diversos articles i capítols de llibres. També he centrat la meva recerca en la tutela dels drets socials en el context nacional i internacional, i a resultes vaig publicar: La protección de los derechos sociales en el ámbito de las Nacions Unides. El nuevo Protocolo Facultativo del Pacto Internacional de Derechos Económicos, Sociales y culturales (Aranzadi, 2012); a més d'articles i capítols de llibre.

D'altra banda, la meva recerca transcorre per diferents temes de la part especial del dret administratiu —amb publicacions en matèria de transparència i dret a la informació pública, dret públic econòmic o dret esportiu, entre d'altres—, però especialment se centra qüestions vinculades a la salut pública i el Dret alimentari, sobretot en els darrers anys en què he treballat aquestes línies dins del Projecte “El nuevo desarrollo de la salud pública en España y el sistema de derechos fundamentales” DER2016-75723-P. Actualment sóc IP del Projecte SPenT, "Salud pública en Transformación: Desinformación, Alimentación y Cambio Climático" (PID2019-107212RA-I00), integrat per més de 20 membres.

La salut pública i qüestions alimentàries s'han convertit actualment en els eixos de la meva investigació, cosa que ha resultat en nombroses publicacions i participacions en congressos. Així, en el marc de la salut pública, compto amb diversos treballs sobre la resposta del dret davant de situacions d'emergència, i el difícil equilibri entre la salut col·lectiva i els drets individuals. I, en relació amb el dret alimentari, he publicat diversos treballs sobre malbaratament d'aliments, i la prevenció i gestió de residus alimentaris; i més recentment he dirigit el Manual básico de Derecho alimentario (Tirant Lo Blanch, 2019), obra col·lectiva en què també participo amb un capítol sobre “El malbaratament d'aliments”. Compte amb diversos articles sobre residus alimentaris publicats recentment. Les meves darreres publicacions estan vinculades a la COVID, el marc regulador de les situacions d'emergència en salut pública i la jurisdicció contenciosa administrativa. La darrera obra que he coordinat és Els reptes del dret a la salut i de la salut pública al s. XXI, Thomson-Reuters, 2020.

 

 

   Darrera modificació: